Time Timer® Zwart support

Wij verzoeken u deze tips goed door te lezen. De meest voorkomende problemen kunnen worden verholpen door de onderstaande instructies op te volgen. Leest u de onderstaande informatie over de Time Timer Zwart support a.u.b. goed door, voordat u contact op neemt met uw (school)leverancier. Bij voorbaat dank. Alle Time Timer producten hebben een garantietermijn van 1 jaar na aankoopdatum. Indien u van mening bent dat uw Timer probleem onder de garantie valt, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw (school)leverancier.


Wij adviseren nieuwe AA (alkaline) merkbatterijen te gebruiken in uw Time Timer. Check of de batterij juist in de Time Timer is geplaatst. Met de plus (+) pool eerst. De batterij kan gemakkelijk worden verwijderd door middel van het lint in de batterijhouder. Check of het lint goed onder de batterij door loopt. Controleer of het lint niet tussen de polen van de batterij en de batterijhouder zit.

arrow down

Indien u niet bekend bent met het gebruik van een Time Timer, is de werking van de rode schijf wellicht niet gelijk duidelijk.  Bent u een nieuwe gebruiker stel de Timer dan in op bijvoorbeeld 20 minuten en laat de Timer gedurende deze tijd met rust. Na 20 minuten moet de rode schijf geheel zijn verdwenen. Is dat het geval dan werkt de Timer naar behoren. Is de rode schijf van de Timer op de ingestelde tijd blijven staan of slechts gedeeltelijk verdwenen, check dan eerst de batterij. Verdwijnt de rode schijf van de Timer ook niet met een nieuwe AA (alkaline) batterij, neem dan contact op met uw (school)leverancier.

arrow down

Time Timer aan/uit schakelaar Indien uw Timer geen geluidsignaal geeft na het verstrijken van de tijd controleer dan of het aan/uit-schuifknopje aan de achterzijde op “ON” staat. De Timer laat alleen een geluidsignaal horen als het geluid is aangezet. Staat het in de “OFF” positie dan klinkt er geen geluidsignaal.

Bij gebruik van een goede AA (alkaline) batterij zal de Time Timer altijd functioneren. De werking van de Timer wordt niet beinvloed door het aan- of uitstaan van het geluidsignaal.

arrow down

Time Timer tijd De Time Timer is geen wetenschappelijk instrument. Staat de geluidschakelaar op “ON” dan kan er al een geluidsignaal (piep) hoorbaar ca. 10-20 seconden voordat de rode schijf geheel is verdwenen of 10-20 seconden nadat de rode schijf  is verdwenen. De Timer kan ook piepen als u de Timer instelt op 59-60 minuten. Dit is een normaal verschijnsel en geen reden voor vervanging onder garantie. Als uw Timer een minuut voor tijd piept, blijft piepen nadat de tijd is verstreken of helemaal niet piept, neem dan contact op met uw (school)leverancier waar u de Timer heeft aangeschaft.

arrow down

Time Timer Zwart Support - TimeTimer Het plastic ‘dopje’ is op de rand van de rode schijf vastgeplakt met dubbelzijdig tape. Incidenteel komt het voor dat het ‘dopje’ verschuift, waardoor de werking van de rode schijf wordt gehinderd. Dit kunt u eenvoudig oplossen door het ‘dopje’ te verwijderen en op de juiste positie op de rode schijf terug te plakken (zie foto).

 

Time Timer Zwart support page niet geholpen? Neem dan contact op met uw (school)leverancier waar u de Timer heeft aangeschaft.