Time Timer® Donker Grijs support

Wij verzoeken u deze tips goed door te lezen. De meest voorkomende problemen kunnen worden verholpen door de onderstaande instructies op te volgen. Leest u onderstaande informatie a.u.b. goed door, voordat u contact op neemt met uw (school)leverancier. Bij voorbaat dank. De Time Timer donker grijs is een van de oudere Timer modellen. Helaas valt deze Time Timer niet meer onder de garantietermijn. Alle Time Timer producten hebben een garantietermijn van 1 jaar na aankoopdatum.


Uw Time Timer geeft na het verstrijken van de tijd GEEN geluidsignaal. Alleen zwarte Time Timers hebben een (optioneel) geluidsignaal.

arrow down

Wij adviseren nieuwe AA (alkaline) merkbatterijen te gebruiken in uw Time Timer. Check of de batterij juist in de Time Timer is geplaatst. Met de plus (+) pool eerst.

arrow down

Indien u niet bekend bent met het gebruik van een Time Timer, is de werking van de rode schijf wellicht niet gelijk duidelijk.  Bent u een nieuwe gebruiker stel de Timer dan in op bijvoorbeeld 20 minuten en laat de Timer gedurende deze tijd met rust. Na 20 minuten moet de rode schijf geheel zijn verdwenen. Is dat het geval dan werkt de Timer naar behoren. Is de rode schijf van de Timer op de ingestelde tijd blijven staan of slechts gedeeltelijk verdwenen, check dan eerst de batterij.

arrow down

Maakt u gebruik van een Time Timer Pocket (7,5×7,5cm)?  De rode schijf van de Time Timer Pocket kan alleen bewegen als het deksel aan de voorzijde is geopend.  Gebruik het deksel als standaard tijdens het gebruik van de Timer.

arrow down

Maakt u gebruik van de Time Timer Medium of Large? Controleer of het koperen middendopje aan de voorzijde is vastgedraaid. Het dopje kunt u eenvoudig met de hand vastdraaien. Draai totdat het dopje niet meer verder gedraaid kan worden. Maakt u gebruik van de Time Timer Pocket? Controleer dan of de kleine ring aan de voorzijde is vastgedraaid. Het ringetje kunt u eenvoudig met de hand vastdraaien. Draai totdat het ringetje niet meer verder gedraaid kan worden.

arrow down

Het plastic ‘dopje’ is op de rand van de rode schijf vastgeplakt met dubbelzijdig tape. Incidenteel komt het voor dat het ‘dopje’ verschuift, waardoor de werking van de rode schijf wordt gehinderd. Dit kunt u eenvoudig oplossen door het ‘dopje’ te verwijderen en op de juiste positie op de rode schijf terug te plakken (zie foto).


Time Timer donker grijs plastic dopjeTime Timer donker grijs plastic dopje