Het Childhood Collective is een team van twee kinderpsychologen (Lori Long, Ph.D. en Mallory Yee, Ph.D.) en een logopedist (Katie Severson, MS, CCC-SLP). Het belangrijkste is dat het drie moeders zijn die zich inzetten voor het ondersteunen van ouders van kinderen met ADHD en angst. Met meer dan 40 jaar gecombineerde professionele ervaring stellen ze ouders in staat door wetenschappelijk onderbouwde strategieën te leren om gelukkige en zelfverzekerde kinderen op te voeden!

Voor meer informatie, bezoek thechildhoodcollective.com, volg op Instagram @thechildhoodcollective, of stuur een email: hello@thechildhoodcollective.com

Ik denk dat mijn kind ADHD heeft…….Wat nu?

U heeft al een tijdje vragen over de ontwikkeling van uw kind. Misschien heb je deze zorgen met anderen gedeeld en heb je een luisterend oor gekregen. Of misschien heb je opmerkingen ontvangen die op zijn best afwijzend zijn (“O, jongens zullen jongens zijn!” of “We hebben allemaal een beetje ADHD!”) Of onverdiend hard (“Ja, omdat ze meer discipline nodig hebben! ” of “Oh alsjeblieft, ADHD is niet echt!”).

Het maakt niet uit hoe uw zorgen zijn ontvangen, weet alstublieft dit: het is ongelooflijk belangrijk om uw instincten als ouder te volgen. U kent uw kind het beste en u bent de beste persoon om voor hen op te komen.

Uiteindelijk ben je klaar om een ​​aantal volgende stappen te zetten. U denkt dat uw kind ADHD heeft… maar wat nu?

1. Eerst een kleine aanmoediging.

Of uw kind nu wel of geen ADHD heeft, herinner uzelf eraan dat dit niet uw schuld is. Als ouders doen we allemaal ons best met de informatie die we hebben. EN, je kind is nog steeds hetzelfde kind van wie je veel houdt, diagnose of niet. Uw kind hoeft niet te worden gerepareerd, hoewel het mogelijk extra steun en geduld nodig heeft. Een nauwkeurige diagnose kan u helpen om daar te komen.

2. Deel nu uw zorgen met de kinderarts van uw kind als u dat nog niet heeft gedaan.

Kom voorbereid op het bezoek. Doktersbezoeken kunnen overweldigend zijn en een scala aan emoties oproepen. Schrijf uw zorgen zo gedetailleerd mogelijk op, zodat u klaar bent wanneer het tijd is om te delen.

Geef indien mogelijk cijfers aan de frequentie en intensiteit van uw zorgen. Bijvoorbeeld, in plaats van alleen maar uit te leggen dat uw kind driftbuien heeft en u zich daar zorgen over maakt, kunt u vertellen dat uw kind minstens 5 driftbuien per dag heeft, dat u moeite heeft om de oorzaak van de driftbuien te identificeren en dat uw kind er meer dan 20 minuten over doet. troosten. Op dat moment kan de kinderarts van uw kind ervoor kiezen om verder te gaan door u enkele gedragschecklists te laten invullen. Andere kinderartsen kunnen er direct mee instemmen u door te verwijzen naar een specialist. U kunt ook om een ​​verwijzing vragen naar een specialist, zoals een kinderpsycholoog, neuropsycholoog of ontwikkelingskinderarts.

3. Vraag de leerkracht of verzorger van uw kind naar hun observaties en zorgen.

Soms kan er een hapering zijn in de communicatie tussen thuis en school. De leerkracht van uw kind kan zich zorgen maken, maar zal ze misschien pas uiten als de dingen *te* uitdagend zijn. Als de leerkracht van uw kind zich geen zorgen maakt, deel dan enkele van uw eigen observaties en kijk of ze overeenkomen met iets dat de leerkracht van uw kind in de klas heeft opgemerkt (“Ik heb thuis gemerkt dat mijn kind moeite heeft om van een activiteit gemakkelijk naar een ander. Merk je dit op school en heb je iets gedaan om het vlotter te laten verlopen?”).

4. Vertrouw op je gevoel en neem de volgende stap als je niet tevreden bent.

Als u zich in een situatie bevindt waarin de kinderarts van uw kind een afwachtende houding heeft aanbevolen of als de leerkracht van uw kind geen zorgen meldt, maar u sterk het gevoel heeft dat uw gezin ondersteuning nodig heeft, kunt u nog steeds de volgende stappen ondernemen. U kunt op zoek gaan naar een uitgebreide evaluatie. Aanbieders die deze uitgebreide evaluaties meestal aanbieden, zijn onder meer kinderpsychologen, neuropsychologen of ontwikkelingskinderartsen. U kunt ook een evaluatie aanvragen via het plaatselijke schooldistrict van uw kind (of vroegtijdige interventie, afhankelijk van de leeftijd van uw kind) om te bepalen of ze in aanmerking komen voor extra ondersteuning via het schooldistrict.

5. Leer nieuwe tools die werken.

De waarheid is dat veel gangbare opvoedingsstrategieën NIET op dezelfde manier werken voor kinderen met ADHD. Van emotionele uitbarstingen tot uitdagend gedrag, je hebt een nieuwe reeks strategieën nodig om je kind te ondersteunen. U hebt hulpmiddelen nodig om uw kind te helpen luisteren, die frequente meltdowns te beheersen en u te helpen contact te maken met uw kind. Bekijk onze gratis ADHD Parenting Guide, die je zes sleutels geeft om een ​​gelukkig en onafhankelijk kind met ADHD op te voeden!

6. Word lid van steungroepen en vind bronnen die gezond en ondersteunend aanvoelen.

Keer op keer horen we van ouders dat een van de belangrijkste onderdelen van het reizen op deze reis is om contact te maken met ouders die ‘het snappen’. Word lid van uw lokale CHADD-groep of zoek ADHD-opvoedgroepen op sociale media. We zouden het leuk vinden als je onze sociale media, @thechildhoodcollective, volgt waar we dagelijks tips, tools en humor delen voor ouders van kinderen met ADHD (en vermoedelijke ADHD). We hebben ook een blog (thechildhoodcollective.com), waar we ingaan op veelvoorkomende zorgen en vragen van ouders die net als jij zijn!

Onthoud gewoon – deze groepen en bronnen zouden u beter moeten laten voelen, niet slechter – dus weet wanneer u afscheid moet nemen van ongezonde connecties.

En een beetje meer afscheidsaanmoediging – u kent uw kind het beste en u bent de beste pleitbezorger van uw kind. Zoek de steun en begeleiding van professionals en ouders die “er zijn geweest”. Maar twijfel er nooit aan dat uw zorgen terecht zijn en dat uw stem ertoe doet in het proces.

Ik denk dat mijn kind ADHD heeft…….Wat nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *