Visuele timer voor kinderen en volwassenen met ADHD

De Time Timer® is een innovatieve visuele timer die is ontworpen om de voortgang van de tijd visueel weer te geven. Het is erkend als een effectief hulpmiddel voor het bijbrengen van tijdsbesef aan mensen met ADD/ADHD, autisme en verschillende leer- en gedragsstoornissen. Time Timer-producten hebben een reputatie opgebouwd als een betrouwbare oplossing en worden algemeen beschouwd als de gouden standaard door zowel professionals als individuen binnen deze gemeenschappen.

ADHD omvat vaak chronische wanorde als een van de criteria, wat het beheersen van tijdsbeheer tot een uitdagende taak kan maken. Deze strijd kan aanhouden van de schooljaren tot in de volwassenheid en de arbeidswereld.

Dit is waar Time Timer kan helpen. De oorspronkelijke Time Timer is gemaakt om kinderen te helpen die moeite hadden met het begrijpen van het concept van tijd, maar de impact ervan stopte daar niet. Door de visuele weergave van de gepatenteerde rode schijf die verdwijnt naarmate de tijd verstrijkt te associëren met een specifieke taak, kunnen Time Timer-producten mensen van alle leeftijden helpen zich te concentreren op de taak die voorhanden is.

Time Timer heeft een breed scala aan producten gecreëerd die kunnen helpen bij het uitvoeren van alledaagse taken, zoals huiswerk, de deur uit gaan, huishoudelijke taken en lange werksessies, beheersbaar te maken.


Aanbevolen hulpmiddelen voor tijdmanagement bij ADHD

Kleur kan een grote invloed hebben op onze stemming en productiviteit. De Time Timer® MOD – Home Edition biedt leuke en trendy kleuren, evenals rustgevende neutrale kleuren, afhankelijk van wat het beste voor u werkt. Deze visuele aanwijzing dient als een krachtige herinnering aan de voortgang van de tijd en zal u helpen om u te concentreren en op taak te blijven. Het is een geweldige ADHD-timer voor alle leeftijden. Mix en match met de siliconen hoesjes om een timer te creëren die uniek bij uw stijl past.

De Time Timer MOD + Dry Erase Board stelt je in staat om je belangrijkste taken op te schrijven en een tijdslimiet in te stellen om ze te volbrengen. Dit is perfect voor je tijd-tot-taakbeheer of om kinderen in staat te stellen hun eigen schema of routine te beheersen. Het Time Timer Whiteboard is nu magnetisch, voor nog meer aanpasbaar tijdbeheer.

De Time Timer® MAX is een extra grote timer van 44 cm voor gemakkelijk afleesbare weergave! Hang deze timer aan de muur of zet hem op een plank aan de voorkant van de kamer. Verdeel lessen, vergaderingen en activiteiten dan in kleinere segmenten. De Time Timer® MAX heeft acht verschillende ingebouwde tijdsduurinstellingen en wordt geleverd met een whiteboard-tijdsaanduiding en gekleurde tijdsblokjes-markeringen. Het draait allemaal om het maken van tijd visueler, tastbaarder en toegankelijker.Manieren waarop Time Timer® visuele timers kunnen worden gebruikt voor mensen met ADHD

Moeite hebben met ADHD en lange periodes van werk of huiswerk doorkomen?

Doorbraak met een Tijdsflits. Een geniale, flexibelere versie van de Pomodoro-techniek, deze flitsen zijn bedoeld om uitstelgedrag te verslaan en de productiviteit te verhogen. Geweldig voor kinderen en volwassenen. Tijdsflitsen zijn niet alleen een leuke manier om je productiviteit te verhogen. Het blijkt dat ze worden aanbevolen door een aantal experts als een goede aanpak voor het omgaan met tijdmanagement bij ADHD.

Externe aanwijzingen kunnen ADHD-geesten helpen om zich op de taak te concentreren en prioriteiten te stellen.

De visuele aard van Time Timer visuele timers biedt een uitstekende externe aanwijzing om op de taak te blijven. Met één blik kun je zien hoeveel tijd er nog over is. Dit geeft individuen met ADHD de mogelijkheid om deadlines en overgangen te anticiperen. Het instellen van een uur op je Time Timer visuele timer geeft je een concreet begrip van hoelang je hebt om een taak te voltooien.

Visueel tijdbeheer in de klas houdt zowel studenten met ADHD als studenten zonder ADHD op dezelfde pagina.

Tijdsbeheer kan in de klas moeilijk zijn. Er zijn vaak veel studenten die aan verschillende taken werken en dat in hun eigen tempo. Time Timer visuele timers kunnen de hele klas helpen om de tijd bij te houden. Dit is vooral nuttig voor studenten met ADHD. Omdat er zoveel studenten in de klas zijn waar de leraar aandacht aan moet besteden, kan de leraar niet constant herinneren hoeveel tijd er nog over is. De Time Timer geeft de studenten de mogelijkheid om hun eigen tijd in de klas bij te houden en toekomstige overgangen te anticiperen.

OCD, smetvrees en angst kunnen vaak samengaan met een ADHD-brein.

Als het gaat om gezond en veilig blijven, is het nog nooit zo belangrijk geweest om je handen volledig 20 seconden te wassen. De Time Timer® WASH is een visuele handenwas-timer. Begrepen door alle leeftijden, zorgt deze timer niet alleen voor schone handen, maar kan ook helpen bij het beheersen van OCD (dwangstoornis), smetvrees en algemene angststoornis die verband houden met het wassen van handen en de angst voor pandemie.


Hoe de Time Timer® Werkt

how the time timer works

De Sleutel tot Bevrijding

“Ik gebruik de Time Timer tijdens sensorische pauzes waar de kinderen misschien aan het stuiteren of springen zijn en hun ogen mogelijk niet op de tijd gericht zijn.”– Jen O’Brien, Ergotherapeut


Intuïtieve ondersteunende technologie

Time Timer gelooft in het creëren van producten die mensen van alle leeftijden en vaardigheden echt helpen om tijd te beheersen – in de klas, thuis en op kantoor. Hoewel tijd voor iedereen een uitdaging kan zijn, streven we ernaar intuïtieve en innovatieve oplossingen te bieden die echt het verschil maken.